måndag 10 augusti 2009

Efterlysning

"Dataexperten var god dröj"!
Dame it, jag skulle så gärna vilja få till snygga foton här på bloggen där man "klipper bort" bakgrunden och endast plagget syns. Har lekt en massa med Photoshop utan att lyckats, men det kanske är någon kär medbloggare där ute som är en fena på detta som kan ge mig lite tips..!?!?!

4 kommentarer:

 1. Använd magnetlassot och kör runt objektet! Högerklicka och välj förfina kant/refine edge. Dra och ändra för att få till kanterna som du vill ha dom, och tryck ok när du är nöjd. Tryck Ctrl C för att kopiera det du just markerat med magnetlassot. Tryck Ctrl N för att öppna en ny sida. Ändra bakgrund till vit/white innan du väljer ok för ny sida. När du sen fått upp den nya sidan så trycker du Ctrl V för att klistra in. Tryck sen Ctrl T för att omforma din bild till den storlek du vill ha...eller alternativt högerklicka och välj omforma fritt/free transform. Spara sen som en PNG fil. Hoppas att det är till nån hjälp! :0)

  SvaraRadera
 2. Vilken bra fråga... och svar :) Jag har också gått och grundat för hur man gör utan att komma fram till något vettigt, men nu kanske jag lyckas :)

  SvaraRadera
 3. Bra för madelene, dela med sig, då kan jag oxå prova, tusan tack

  SvaraRadera
 4. Hej hopp! Vilka nfina mössor du sytt sen sist! Super! Och jag har ju precis samma photoshop fråga...just nu får jag inte till storleken...hihi! Är helt ny på photoshop.hoppas klara efter det fina rådet du fick :-) Är ju så mycket finare med bilder utan bakgrund! Har du även gjort loggan i photoshop? Trevlig helg!

  SvaraRadera